lauantai 4. lokakuuta 2014

Olutta laivalta: Viking Amorella & Grace

Työpaikan järjestämä piknik-risteily toimi oivana oluenhakureissuna, varsinkin kun nykyään laivojen olutvalikoima on alkanut miellyttämään vaativampaakin oluenjuojaa. Edellisestä laivareissustani on jo jokunen vuosi aikaa ja laivojen olutvalikoimissa onkin tapahtunut huomattava muutos parempaan suuntaan. Laivojen pubeista voi ostaa laatuolutta kotiin ja Taxfreessakin olutvalikoima on nykyään yllättävän hyvä, ainakin Viking Gracella. Hintataso on myös karkeasti ottaen -50% Alkon hinnoista.Reittausblogi onkin jo aiemmin tehnyt katsauksia laivoilta saataviin oluihin, joten toimikoon tämä postaus pienenä päivityksenä laivojen oluttilanteeseen.

Matka alkoi Turusta Viking Amorellalla ja Maarianhaminassa suoritettiin laivanvaihto Viking Graceen. Amorellalta sai ostaa pubista sixpackeja mukaan ja nämä oluet on nähtävillä kuvassa.

Amorellan pubista

Amorellan Taxfreessa oli muistaakseni Stallhagenin oluita sekä Uusi-Seelantilaisen Monteith's -panimon oluita. Itse ostin kaikki juotavat vasta paluumatkalla Viking Gracelta.

Viking Gracen Rockmore -baarista sai ostaa kotiin seuraavia oluita sixpackeina:Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta, mutta eiköhän noista jotenkin selvää saa. Itse ostin Lagunitas IPAa drinkkilipuilla. Hieman huvitti maksaa 2 euroa sixpackista. Lagunitas IPA on oikein hyvä IPA omaan makuuni ja parasta ennen -päiväys on reippaasti ensi vuoden puolella.

Tässä vielä kuvina kaikki oluet mitä Viking Gracelta ostin:

Gracen Taxfree -myymälän olutvalikoima oli parempi kuin Amorellalla. Kaikkien "laatuoluiden" hinnat olivat kahden euron kummallakin puolen. Monteith's 4-pack maksoi 4,5e, Stallhagenit 2,3e / kpl. Kuvien oluiden lisäksi Taxfreessa oli myynnissä ainakin Punk IPA (1,75e), Weihenstephanerin Hefe, Hoegaarden ja Stallhagen Pale Ale. Viimeksimainittua en ostanut, sillä olen joskus ostanut sitä Alkosta, eikä se oikein vakuuttanut. Muutoin olen yleensä pitänyt Stallhagenin oluista ja tuo Lemon Ale on ainakin todella hyvä, kun sitä joskus hanasta maistoin.

Laivalle kannattaa nykyään siis suunnata olutostoksille, vaikka bulkkitavara ei maistuisikaan.


2 kommenttia :

  1. En edes tiennyt että Stallhagenilla on joku Lemon Ale. Mimmonen se on, onko oikeasti sitruunainen vai onko siinä lähinnä sellainen häivähdys sitruunaa? Noin niinku huomioiden että ainoat oluet, joita oikeasti juon, on enemmän tai vähemmän lambic-henkisiä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli muistaakseni todella sitruunainen ja katkeroa oli kohtalaisesti. Se oli Uudessa Apteekissa hanaoluena tossa kesällä. En tiedä onko enää. Tosi raikas ja kesäinen, muttei kuitenkaan ihan mikään pliisu. Baarimikkokin kehui.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...