sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Rauhanvuoren Panimon Double Indian Pale Ale 9,2%

Samalla kun katselin Suomi - Kreikka -jalkapallomaaottelua, oli sopiva hetki ottaa jälleen kotiolutta maisteluun. Rauhanvuoren Panimon Double Indian Pale Ale on olutvaihdon seurauksena minulle saapunut olut ja tämä on nyt toinen Rauhanvuoren Panimon olut jota saan maistella. Samalta kotipanimolta aiemmin maisteltu Cascade Pale Ale teki vaikutuksen.

Nyt on siis lasissa hieman tuhdimpi tapaus, eli Double IPA. Tähän tyyliin kuuluu erittäin vahva humalointi ja mallaspohjan on oltava myös tuhti, jotta se tukisi vahvaa humalointia. Alkoholia on sen myötä runsaasti. Täyteläisyyttä ja makeutta näistä yleensä myös löytyy. Yksi lempioluttyyleistäni ehdottomasti.

Rauhanvuoren Panimon Double Indian Pale Ale on vahvuudeltaan 9,2%. Tuon muhkean lukeman saavuttamiseksi on käytetty erivärisiä spraymaltaita sekä dekstroosia (ilmeisesti keventämään makua). Humalista tässä oluessa vastaa Pacific Jade, Styrian Goldings, Tettnanger, Hersbrucker, ja lisäksi Cascade kuivahumalointina. Ennakkoon ajateltuna ei ihan perinteisiä DIPA -humalia, sillä tässä mennään humalien osalta Uuden-Seelannin kautta Britteihin, sieltä Saksaan ja päätyen Yhdysvaltoihin. Hiivana on käytetty Safale US-05 sekä S-04. Katkeroarvoksi on ilmoitettu 64,5 IBU ja väri 23 EBC.Olut näyttää tyylinmukaiselta. Samettinen, hieman beige vaahto muodostuu oluen pinnalle. Tuoksussa on kylmänä liimamaisuutta / muovisuutta, mutta oluen lämmetessä tuo haju onneksi katoaa. Tuon alkuhajun jälkeen oluen tuoksu ei ole kovinkaan voimakas mielestäni, mutta kuitenkin humala on siinä eniten esillä. Maku on kylmänä aika terävä, mutta se pehmenee huomattavasti oluen lämmetessä. Runkoa löytyy ja suutuntuma on mukavan täyteläinen. Alkoholi maistuu aluksi hieman läpi, mutta tuokin asia korjaantuu oluen lämmetessä. Katkeroa voisi ehkä olla hieman enemmänkin, sillä nyt katkeron puraisu jää hieman puolitiehen.

Kyllä tästä Tupla IPAn tunnuspiirteet löytyy, joskin jotkin ominaisuudet voisivat olla vahvempina ja monipuolisempina. Tuoksu voisi olla iskevämpi ja katkeroa myös enemmän. Lopulta tätä juo ihan mielellään ja se on huomionarvoista, että makunautinto kasvoi juoman huvetessa.

Arvosanaksi annan tälle oluelle:

 6 / 10

2 kommenttia :

  1. Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi, katkeroa saisi olla 20 ibua lisää heti kättelyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se tekisi varmasti terää. Hyvää olutta joka tapauksessa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...