tiistai 8. heinäkuuta 2014

Arvio: Sauvon Panimotupa Pellonpekko 4,5%

Tämävuotinen juhannus tuli vietettyä Sauvon maisemissa ja paluumatkalla poikkesin Sauvon S-Marketissa, josta löytyi ehtaa sauvolaista pienpanimo-olutta. Tarjolla oli kahta Sauvon Panimotuvan olutta. Oluet olivat nimeltään Mallas-Akka ja Pellonpekko. Kumpikin ovat suodattamattomia pohjahiivaoluita. Mallas-Akka on muistaakseni pils -tyyppinen olut ja se on ilmeisesti jatkuvassa tuotannossa. Pellonpekko on tämän kesän kausituote ja se on vähemmän humaloitu kuin Mallas-Akka. Jollain tavalla tämä Pellonpekko vetosi enemmän meikäläiseen, joten päätin ostaa sitä. Hintaa puolen litran pullolla oli 4,95 euroa.

Sauvon panimotuvan kotisivuilta löytyy seuraava teksti oluesta:

Oluen valmistukseen on käytetty kotimaista mallasohraa, hiivaa, humalaa ja puhdasta,raikasta kaivovettä

Olut on kausituote kesäksi ja maussa tuntuvat kesän vihreys ja raikkaus. Pienenä lisänä laitettu ripaus savumallasta

Nautitaan viileänä 6-7 asteisena

Maukasta kesää oluen ystäville
Oluen keittäjä Päivi Malmberg

Olut on ihan hieno väriltään, mutta vaahto ei kauaa viivy oluen pinnalla. Tuoksu on hiivainen. Tulee ihan vehnäolut mieleen. Ehkä jokin muovinen vivahde myös tuoksussa.

Maussa kiinnittää huomiota katkeron puuttuminen. Jonkinlaisen edes pienen  puraisun olisin tähän kaivannut. Nyt olo on kulauksen jälkeen hieman hölmistynyt. Maltaisuus on myös aika kevyttä. Ei tämä vetinen tapaus ole, vaan hiivan läsnäolo saa hieman makuakin aikaiseksi. Mutta vain hieman. Maussa ei kuitenkaan mennä aivan niin hiiva edellä kuin tuoksussa. Savumallasta en itse ainakaan erottanut tuoksussa enkä maussa.

Kyseessä on kevyt janojuoma, mutta katkeron puuttuminen häiritsee. Maullisesti ollaan aika kaukana "koffista", mikä on tietysti hyvä asia. Taitaa tämä olut lokeroitua kellerbieriksi ja itse olen hieman vierastanut sitä tyylilajia muutenkin.

Untappd -sovelluksessa annoin tälle oluelle pisteitä 2,5 / 5.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...