perjantai 18. huhtikuuta 2014

Arvio: Weltenburger Kloster Barock Dunkel 4,7%

Yhdeksi pääsiäisolueksi nappasin kaupan hyllyltä Weltenburger Kloster Barock Dunkelin. Vinkin tähän olueen sain Tuopillinen blogista. Olen saattanut joskus aikaisemminkin maistaa tätä, aikana jolloin en sen kummemmin pitänyt kirjaa juoduista oluista. Mitään kovin selviä muistikuvia tästä oluesta ei ole, mutta sanotaanko että olen n. 80 prosenttisesti varma etten ole tätä aikaisemmin maistanut.

Talvella tuli juotua  jonkin verran bock -oluita ja silloin maistoin saman panimon Asam Bockia. Se oli muistaakseni jopa bock -mittapuulla todella makea olut. Sille annoin olutoppaassa 38 pistettä. Tänään testattava olut on hieman mallasrajoitteinen, vain 4,7% alkoholipitoisuudella varustettu saksalainen dunkel eli tumma lager. Saksalaiseen laatuun voi yleensä luottaa, sillä siinä maassa todellakin osataan valmistaa hyvää perusolutta. Weltenburger Kloster kertoo olevansa maailman vanhin luostaripanimo, seit 1050, ja pullon kyljessä tämän oluen mainitaan olevan "maailman paras dunkel". Melkein tuhannen vuoden panimokokemuksella pienoinen röyhistely sallittakoon.

Harvemmin tulee käytettyä tuollaista kahvallista tuoppia, mutta tämä olut tuntui ennakkoon ajateltuna sopivan siihen hyvin. Oluen ulkonäkö on ok -tasoa. Väri on hyvin tummanruskea ja kohtalaisen kokoinen vaahto säilyy tarpeeksi kauan oluen pinnalla. Tuoksu on pääasiassa tummaa makeaa mallasta, mämmiä, siirappia. Lämmetessään tuoksu korostuu entisestään. Maussa hallitsee vienon makea maltaisuus. Jälkimaussa
maltaisuus saa seurakseen hienoista katkeroa. Pieni metallisuus vaivaa jälkimaussa aluksi, mutta juoman lämmettyä se katoaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen - (miinus). Ainakin minua häiritsee lievä vetisyys. Ihan ok olut, mutta ei mikään tajuton makunautinto sellaisenaan. Liharuuan kanssa tämä toimisi vallan mainiosti. Asam Bockin pikkuveli.

Tuoksu 7
Ulkonäkö 3
Maku 6
Suutuntuma 3
Yleisvaikutelma 12

31/50

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...