perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pika-arvio: Pabst Blue Ribbon

Amerikkalaiset bulkkioluet ovat olutharrastajan kauhistus, mutta päätin nyt ottaa Pabst Blue Ribbonin testiin, kun se on tänne Suomeenkin rantautunut. Pullo tätä kulttimaineeseen noussutta olutta irtosi Turun Ravattulan Citymarketista 2,89 euron hintaan. Pullokoko on amerikkalaisittain 12 unssia ja metrisesti ilmaistuna 355 ml. Olut pannaan Yhdysvalloissa, eikä sitä valmisteta lisenssillä Euroopassa. Aito amerikkalainen tuote, siis. Tämä on kuitenkin Export -versio, jonka ABV on 4,5%. Originaali PBR on 4,74% -vahvuinen. Oluen valmistuksessa käytetään lisäaineena glukoosi(-fruktoosi)siirappia, samaan malliin kuin suomalaisissa bulkkioluissa käytetään ohratärkkelystä.

It's PBR, dude!
Kotimaassaan PBR:n ovat ottaneet omakseen hipsterit, skeittaajat, snoukkaajat sekä muiden alakulttuurien edustajat, joiden ansiosta olut on noussut kulttimaineeseen. Oluen markkinointibudjetti on paljon vähäisempi kuin muilla amerikkalaisilla bulkkioluilla. Panimo luottaa paljolti sosiaalisen median voimaan, ja oluen "fanit" ovat ahkeria markkinoijia. Kuluttajat lataavat kuvia oluen facebook -sivuille ja levittävät siten PBR:n ilosanomaa. Suomessa tällaista toimintaa ei muuten katsota hyvällä 1.1.2015 alkaen. Täällä Suomessa kun lapset ja nuoret menevät heti turmiolle, kun näkevät vilauksenkin olutpullosta jonkun panimon Facebook -sivuilla.

Kokeilin aukeaako kruunukorkki kiertämällä ja aukesihan se. Tämän hipsterioluen tuoksu on viljaisan makea, eikä mitenkään luotaantyöntävä kuten bulkkioluissa yleensä. Makua tässä ei aivan vallattomasti ole, mutta maussa ei ole mitään vikaakaan. Tämä on jo itsessään melkein hatunnoston arvoinen suoritus. Kyseessä on
puhtaan makuinen olut, jonka juotavuus on aivan tapissa. Tärkkelys ei maistu käytännössä ollenkaan, ei ainakaan mitenkään häiritsevästi. Todella raikas ja virkistävä tapaus, mutta ei oikeastaan vetinenkään, vaan maullisesti yllättävän tasapainoinen omassa kategoriassaan. Täydellinen mökki/saunaolut, jos hinta vain olisi siedettävä.

Selkeästi bulkkioluiden parhaimmistoa ja paras jenkkibulkki mitä olen maistanut.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...