sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Arvio: Laitilan Kukko Vehnä 4,7%

Blogin ensimmäinen olutarvio! Arvostelu tapahtuu Olutoppaan tyyliin, jossa oluen arvioinnissa otetaan huomioon: ulkonäkö (1-5 pistettä), tuoksu (1-10p.), suutuntuma (1-5p.), maku (1-10p.) sekä yleisvaikutelma (1-20p.) Minimi on siis 5 pistettä ja maksimi 50 pistettä. Tämän linkin takaa löytyy tarkempaa tietoa arvioinnista.

Pitää heti aluksi todeta, etten ole mikään suuri vehnäoluen ystävä. Kyllähän niitä nyt juo, mutta vehnäoluiden makumaailmassa jokin vain tökkii. Ehkä se on se hiiva. Tai vehnä. Tai kummatkin. Se sellainen tietynlainen tunkkaisuus ei ainakaan minun suuhuni tunnu sopivan.

Laitilan Kukko Vehnä beigenvärisessä tölkissä ei kaupassa hypännyt silmille, vaan hyvin rauhallisesti odotti ottajaansa. Olin aikaisemmin kuullut Laitilan tekevän vehnäoluen, ja piru vie, eivät valehdelleet. Täytyyhän tämä nyt testata. Hintaa taisi olla 1,99e Citymarketissa.

Panimon kotisivuilla Vehnäkukosta sanotaan seuraavaa:

Laitilan Kukko Vehnä 4,7 % on perinteinen baijerilaistyyppinen, runsaan hedelmäinen, suodattamaton pintahiivakäymisellä valmistettu vehnäolut.
Kukko Vehnän ylivertaisen maun salaisuus on suomalais-saksalaisena yhteistyönä jalostettu hiiva ja olutmestarien tinkimätön ammattitaito. Täyteläisen lopputuloksen takaa vehnämaltaan runsas käyttö, jonka osuus on peräti 60 %.Elikkä ylivertaista makua olisi siis luvassa. Noh, katsotaan.

Ulkonäkö: Ihan vehniksen näköinen. Samea ja melko vaalea. Vaahto pysyy jonkin aikaa, mutta sen jälkeen katoaa olemattomiin. Miellyttävän näköinen kuitenkin 3p.

Tuoksu: Ensin hiivaa, sitten muovia ja sen jälkeen tuulahdus hernekeittoa. Laitila teki sen taas! Aavistus sitrushedelmää. 5p.

Suutuntuma: Kevyttä kuten olettaa saattaa. Jonkin verran vetinen. Helppoa juotavaa. 2p.

Maku: Kuivaa, hapanta, hieman sitruunaista, jälkimaussa taas sitä Laitilan hernaria. 5p.

Yleisvaikutelma: Kokonaisuutena jää hieman valjuksi jopa vehnä -mittapuulla, eikä ylivertaisesta mausta voi puhua. 9p.

24/50

Nokian Keisari EloWehnä on selvästi parempaa, joten valintani ruokakaupassa kohdistuu siihen. Välillä näille vehniksille tulee annettua mahdollisuus. Kukko Vehnä taitaa valitettavasti jäädä kertaostokseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...