maanantai 16. kesäkuuta 2014

Arvio: Beer Hunters Mufloni Säppi APA 6,0%

Kävin hakemassa viinakaupasta kerralla pari pulloa Säppi APAa. Makeahko ja hedelmäinen APA kuulostaa ennakolta herkulliselta. Olin kuullut paljon positiivisia kommentteja tästä oluesta ja panimon tuntien kyseessä olisi jälleen laatutuote. Hieman kyllä pelotti mahtaako tuo olut edes lähteä mukaani, kun Alkossa tälle oluelle varattu hylly oli tyhjänä. Onneksi kysyin myyjältä onko olutta vielä jäljellä ja jemmasta löytyi vielä jokunen pullo. Tämä on jotenkin tuttua Beer Huntersin oluiden kohdalla. Toki on hienoa että panimon tuotteet ovat löytäneet tiensä Alkon hyllyille, mutta kyllä niitä saakin metsästää oikein urakalla. Tästäkö se Beer Hunters -nimitys tulee? CCCCC IPA ei kauaa viihdy Alkon hyllyillä, vaan on yleensä myyty loppuun ennen kuin itse kerkeän "apajille". Muflonatorin olen päättänyt ostaa heti kun pullo tulee vastaan, mutta eipä ole vielä sattunut kohdalle. Tyhjän hyllyn olen nähnyt kyllä monesti. Laatuolut tuntuu käyvän kaupaksi, ja kun itse en jaksa sen kummemmin juosta oluen perässä, niin yleensä jää vain luu käteen.

Mufloneiden moderni ja vähäeleinen ulkoasu puhuttelee. Aiemmat etiketit olivat jotenkin tönkköjä. Onhan näitä uusia etikettejä ollut jo kauan. Yksi ehdoton plussa näissä Mufloneissa on myös se, että käytetyt humalalajikkeet on lueteltuina etiketissä. Tässä oluessa on käytetty seuraavia humalia: nugget, chinook, columbus.

Onpas noilla humalilla muuten saatu aikaiseksi hyvä tuoksu. Persikkaista hedelmäisyyttä, greippiä, sitrusta, havua. Makea mallaspohja tuoksuu taustalla ja voimistuu oluen lämmetessä. Humala on kuitenkin pääosassa kuten pitääkin, ja se antaa odottaa myös todella humalaista makua. Maku on aluksi mukavan pihkainen ja hedelmäinen mutta sen jälkeen alkaa kuiva greippinen katkero jyräämään oikein kunnolla. Maussa on mukavasti myös makeaa maltaisuutta. Itse en oikein piittaa tällaisesta katkeroinnista, joka nielaisun jälkeen tuntuu siltä kuin olisi syönyt greippiä. Pistävä katkero joka kuivattaa koko suun. Alkumaku toimii siis itselleni paljon paremmin kuin jälkimaku, ja toisenlaisella humaloinnilla tämä olisi itselleni maistuvampi olut.

Mielestäni tämä olut on jo aika lähellä IPAa. APAn ja IPAn raja taitaa olla aika häilyvä, sillä paljon miedompia IPA -oluita on tullut vastaan kuin tämä Säppi APA. Joka tapauksessa tässäkin oluessa on laatutekijät kohdallaan, mutta aivan omaan makuuni ei tällä kertaa osuttu.

36 / 50

2 kommenttia :

  1. Greppinen katkero, mielestäni mielenkiintoinen ilmaisu. Itse en koe jälkimakua läheskään yllä kuvaillulla tavalla. Minulla tulee mieleen tumma katkero, mutta makunsa tietysti kullakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan vain että kyseisen oluen katkero ei sopinut suuhuni alkuunkaan. Tumma katkero kuulostaa taas minun mielestäni mielenkiintoiselta :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...