torstai 26. kesäkuuta 2014

CraigTube

Haluan hieman mainostaa erästä Youtuben kotiolutpanijaa ja samalla suurinta innoittajaa omankin harrastukseni alkuun saattamisessa. Blogini linkkilistalta tuo CraigTube - youtubetili löytyykin.
Craig (Farraway) on siis kanadalainen kotioluen valmistaja, ja hänellä on oluen valmistuksesta vuosikymmenien kokemus. Todella sympaattisen oloinen mies, josta huokuu innostus harrastusta kohtaan. Hän todella haluaa jakaa kaiken kokemansa katsojien kanssa ja kerran viikossa häneltä tulee olutaiheinen päivitys.

Kannattaa ehdottomasti tutustua ainakin Craigin opetusvideoihin, mikäli kotioluen paneminen kiinnostaa. Hänellä on useampiakin opetusvideoita, joissa käydään perusteellisesti läpi oluenvalmistukseen liittyviä tärkeitä asioita. Esimerkiksi vesilukon toiminnalle ja ominaispainon mittaamiselle on omat tutoriaalit. Toki kanavalta löytyy myös oluen valmistusvideoita, uutteista sekä "all grain". Craigin videot ovat olleet ainakin itselleni todella arvokkaita kotiolutharrastuksen alkuvaiheissa.

Yksi asia mikä Craigin videoissa miellyttää on myöskin asenne, jonka mukaan "kaikki kotiolut on hyvää olutta". Hän ei mitenkään väheksy olutuutteita, vaan pitää niitä hyvänä tapana valmistaa olutta. Omastakin mielestäni uutteita väheksytään aivan turhan paljon. Kyllä uutteillakin saadaan kotioloissa hyvää olutta aikaiseksi. Ja onhan se vaivattomin tapa valmistaa olutta. Kukin tehköön olutta sillä tyylillä mikä itselle tuntuu sopivalta.

Tässä video, minkä ansiosta viimeistään päätin itsekin kokeilla oluen valmistusta:

 Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...