sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Arvio: Boulevard Brewing Single-Wide IPA


En ole aikoihin tehnyt olutarviota, mutta tämän oluen tiimoilta tuli muutama ajatus mieleen joita voisi jakaa. Alkoon on saapunut Atlantin yli Boulevard Brewingin olut nimeltään Single-Wide IPA. Muistan aikaisemmin nähneeni saman panimon Double-Wide IPAn Alkon hyllyssä, mutta tuota olutta ei ole tullut testattua. Ennen ostopäätöstä vilkaisin nopeasti Ratebeerin arvosanan Single-Wide IPAlle (91). Vaikutti lupaavalta, joten päädyin ostokseen. 355ml pullo Alkossa maksoi 4,80e. Nopealla googlauksella Amerikassa tämän sixpackin saa alle 10 dollarilla. Alkossa sixpackille tulisi hintaa 28,8e. Craft beerin ostaminen sixpackeissä johtaisi nopeasti vararikkoon.
Eipä noita aitoja amerikkalaisia IPA -oluita muutenkaan aivan tolkuttomasti Alkon valikoimissa ole. Vakiovalikoimasta löytyvät ainoastaan Foundersin Centennial IPA sekä Brooklynin East India Pale Ale. Noiden lisäksi löytyy jokunen pale ale, sekä yksi tupla-IPA, mutta niitä en tähän listaukseen laske, koska nyt on kyse pelkästään india pale ale -oluista. Centennial IPAa saa sekä pullo- että tölkkiversiona. Näkisin mielelläni toisen Centennial IPAn tilalla jonkin muun jenkki-ipan.

Toisaalta on tässä sekin puoli, että amerikkalainen IPA olisi syytä juoda mahdollisimman tuoreena. Puoli vuotta vanha IPA on jo täysin eri asia kuin tuore tapaus. Periaatteessa jenkki-ipaa ei kannata amerikoista tänne edes rahdata, kun sitä ei kuitenkaan saa tuoreena. Pitää siis mennä jenkkeihin, mikäli haluaa saada autenttisen IPA -kokemuksen.

Noniin, itse asiaan.

  • Panimo: Boulevard Brewing
  • Olut: Single-Wide IPA
  • Tyyli: Amerikkalainen India Pale Ale
  • Alkoholi: 5,7%
  • Katkero: 57 IBU
  • Väri: 16,2 EBC
Single-Wide IPA on pullokäyvä olut, sillä pullotuksen yhteydessä olueen on lisätty pieni määrä hiivaa. Tämän huomaa kaataessa olutta lasiin, sillä olut vaahtoaa melkoisesti. Ulkonäöltään oikein herkullisen näköinen olut ja utuinen kuten pitääkin.

Humalina tästä oluesta löytyy peräti kuuden humalan kattaus: Zeus, Bravo, Cascade, Centennial, Simcoe ja Citra. Zeus ja Bravo ovat hieman tuntemattomia, mutta nuo muut ovat toki tuttuja jenkkihumalia. Tuoksu ei ole mitenkään päällekäyvä, mutta siitä erottaa päälimmäisenä sitrusta sekä kukkaisuutta. Humala edellä mennään kuten asiaan kuuluu, mutta ei niin vahvasti kuin joissain muissa amerikkalaisissa ipoissa. Maussa ollaan hyvin pitkälti samoilla linjoilla tuoksun kanssa. Sitrusta, edelleen melko pehmoisesti mutta maukkaasti. Mallas tukee kokonaisuutta hyvin, runko on keskitäyteläinen ja aivan sopiva. Tasapainoinen olut, jossa on yllättävän pehmeä katkerointi, joku voisi sanoa jopa pliisu. Tämä sopii minulle, sillä en ole järjettömien greippikatkeroiden ystävä muutenkaan. Voisikohan pullokäyminen vaikuttaa tuohon humalien tietynlaiseen pehmeyteen, ken tietää.

Tämä olut ei ehkä tarjoa hopheadille sitä parasta makuelämystä, mutta on sellaisenaan kuitenkin maukas olut ja helposti juotava. Juuri sellainen olut, jonka voisi sixpackina ostaa, jos hinta olisi kohdallaan. Ensikosketukseksi IPA -oluisiin tämä voisi myös olla mainio vaihtoehto.

4 / 5 pistettä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...