Ajattelin seuraavaksi valmistaa olutta juuri näistä uutteista. Pussimäskäykseen tulen palaamaan tulevaisuudessa takuuvarmasti, mutta nyt aion kokeilla mitä näistä uutteista saa aikaiseksi. Alunperin kaupan valikoimissa oli monen eri oluttyylin uutteita, mutta itse jouduin tyytymään porter, pilsner ja golden lager -uutteisiin, sillä muita ei ei enää ollut jäljellä. Tilasin kutakin laatua kaksi pussia.
Eniten ehkä kiinnostaisi tässä vaiheessa tehdä porteria, mutta toinen vaihtoehto on pils. Ei se tietenkään olisi aitoa pilsiä, kun ale -hiivalla olut joka tapauksessa käy. Kaksi pussia ajattelin käyttää, ja vesimäärä ehkä jonnekin 15 litran tietämiin. Siten tulee hieman vahvempaa ja tummempaa olutta. Tietysti voisi koittaa myös sekoittaa esim. porter- ja lageruutteet keskenään ja katsoa mitä niistä tulee. Edellisen panon jäljiltä minulla on vielä pari kuukautta vanhoja rouhittuja maltaita jääkaapissa. Tekisi mieli kokeilla erikoismaltaiden steeppausta, mutta en tiedä uskaltaako noin vanhoja rouhittuja maltaita käyttää ollenkaan. Jos niistä vaikka tulee jotain pahaa makua? Tarkoitushan olisi lisätä tuoretta maltaan makua steeppauksen avulla.
Ensi viikon aikana täytyy laittaa vesilukko pulputtamaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti