Tästä oluesta pääsivät ajan myötä nauttimaan munkkien lisäksi muutkin luostarin työntekijät ja sitä on tarjoiltu myöskin luostarin vieraille. Oluen kerätessä yhä enemmän suosiota Chimayn luostaripanimo joutui valinnan eteen, eli alkaako se valmistaa olutta myös myytäväksi, vai olisiko viisainta pitää se vain luostarin ovien sisäpuolella. Aivan täydellä kapasiteetilla Chimay Dorée -olutta ei ole saatavilla, mutta jonkin verran sitä valmistetaan myyntiin. Alkossa pullo tätä juomaa maksoi 3,99 euroa.
Pidän suuresti tästä Chimayn uudesta etikettityylistä. Tuossa videossa näkyy Chimayn etikettien kehitys ja on mukava huomata, että nyt ollaan palattu takaisin perinteiseen tyyliin. 2000-luvun alusta saakka tuo pulloja koristanut CHIMAY -teksti itämaistyylisellä fontilla on varmasti hämännyt joitakin ihmisiä luulemaan, että kyseessä olisi aasialainen olut. Belgialainen trappistiolut on kuitenkin aika kaukana riisioluesta.
Chimay Dorée on samea ja oranssihtava väriltään. Vaahto on hieno; tiivis ja pysyvä. Jos joku miettii mitä "parfyyminen" tuoksu tarkoittaa, niin tuoksutelkaa tätä olutta. Etualalla tuoksussa on runsas saippuainen parfyymisyys. Tuolla tavalla sitä osaan parhaiten kuvailla. Myös yrttisyyttä ja pientä hedelmäisyyttä on tuoksussa. Aavistus belgihiivaisuutta tuoksun loppuvaiheessa, mutta ei niin tunkkaisella tavalla kuin joissain vahvemmissa belgioluissa. Monipuolinen ja viehkeä tuoksu.
Hiilihappoja on runsaasti ja suutuntuma on kevyt, mutta keveys ei haittaa sillä makua tässä oluessa on yllättävän paljon. Maku on hedelmäinen, hieman mausteinen, ja katkeroakin on saatu mukaan jonkin verran. Maun lopussa on sitä tutta belgihiivaisuutta, mutta edelleen vaimennettuna kuten tuoksussakin. Hieman kuivahko myös.
En täysin varauksetta pidä kaikista yleisesti hyvänä pidetyistä belgioluista, mutta tämä toimi keveänä ja kesäisen raikkaana belgioluena loistavasti. Maukas olut, joka maistuu varsinkin kuumana päivänä.
38 / 50
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti