tag:blogger.com,1999:blog-8998693188460821781.post1316680733184350818..comments2023-10-11T11:26:53.006+03:00Comments on Kotiolutta: Suklaaoluen valmistusTupla-Vhttp://www.blogger.com/profile/06181199775037207138noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8998693188460821781.post-84971765830550937202018-11-14T17:22:13.920+02:002018-11-14T17:22:13.920+02:00Kokeile ihmeessä! Eilen join yhden tätä erää oleva...Kokeile ihmeessä! Eilen join yhden tätä erää olevan suklaaoluen ja maku oli kyllä ihan mukava näinkin pitkän ajan jälkeen.<br /><br />Sopiva hiivauslämpötila ale -oluelle on n. 20-25 astetta. Itse olen viilentänyt oluet n. 22 asteeseen ennen hiivaamista. Tässä on oma ohjeeni oluen hiivaamiselle, jos käyttää kuivahiivaa: https://kotiolutta.blogspot.com/2014/11/kuivahiivan-nesteyttaminen.html Tosin välillä itseänikin laiskottaa sen verran että hiivaan vierteen suoraan pussista ilman nesteytystä. Panemani erät ovat myös suht pieniä, yleensä 12 litraa, joten kuivahiivapussissa on omiin tarpeisiini aivan riittävästi hiivaa ja hiivasoluja, joten nesteytys ei ole ollut välttämätöntä.Tupla-Vhttps://www.blogger.com/profile/06181199775037207138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8998693188460821781.post-7552614352717438712018-06-25T09:59:23.917+03:002018-06-25T09:59:23.917+03:00Tätä on pakko testata! Aloittelija täällä vaan poh...Tätä on pakko testata! Aloittelija täällä vaan pohdiskelee, että mikä on sopiva hiivauslämpötila vierteelle? n. 20 astetta? Ja kuivahiiva ensin sekoitettu n. 37 asteiseen veteen(jossa lisäksi sokeria?)? Olen löytänyt niin monenlaisia ohjeita hiivaamiseen, että kiinnostaisi kuulla mitä sinä suosittelet!Tukehttps://www.blogger.com/profile/17070810887841043043noreply@blogger.com